Elitserien-update!

Hej och hå!
Usch vad dålig jag är med att uppdatera min fina hockeyblogg... svider lite, men nu e jag tillbaka igen för en liten update med vad som har hänt i ungefär en månad gammal elitserie.

Vi kan väl börja med att skriva att Luleå Hockey toppar Elitserien som alla vet och till allas förvånelse, efter att ha bjudit upp till ett kanonspel med hög press över hela banan. SVT's hockeyexpert Mikael Renberg uttryckte det hela att Luleå kommer att sluta topp tre, utan tvekan! Renberg fortsatte även sina hyllningar till Luleå med "Ett imponerande spel som man spelar, Djurgården spelade på ett liknande sett ifjol och vi vet ju alla hur det sluta, fast Luleå gör det ännu hårdare och bättre!"
Visst är det tidigt, mycket tidigt på säsongen men spelar Luleå som man gör nu under hela säsongen är final ingen omöjlighet!

I bottendelen av tabellen hittar vi fjolårsfinalisten HV-71 som har det svårt att ta trepoängare. Man har bara lyckats med en trea under 9 omgångar. Man har dock rest sig lite under de senaste omgångarna till en 8:e plats.

En annan fjolårsfinalist som finns i den sämre delen av tabellen är såklart Djurgården som jag placerar ihop med andra 08-lag som har problem i SSK och AIK som placerar sig 9:a,10:a respektive 11:a. Stockholmshockeyn som var så het innan säsongen, ska den bli kall nu igen?
DIF gör dock ett seriöst försök i att lämna botten eftersom man valt att ta hem Marcus Nilson som inte fick något NHL-kontrakt med New Jersey Devils och Staffan Kronwall som tröttnat på AHL-hockey.
Om vi fortsätter lite med värvningar så gör AIK precis som DIF i att plocka in nya spelare i form av, Kent McDonell (tidigare Skellefteå AIK och Färjestad) samt Rastislav Pavlikovsky (tidigare HV,Leksand,Mora,MoDo och Örebro) som får ett try-out kontrakt till att börja med.

En annan lirare som jag också vill skriva lite om är Timrå IK's nya kille Ilkka Pikkarainen som jag hade lite flopp-feelings för innan säsongen. Visst, han har gjort 2+2 på sju matcher men har 34 utvisningsminuter redan...det är bra med aggresiva spelare men inte för aggresiva, det lönar sig inte i Elitserien!

I övrigt har vi dessa övergångar:

  • Christoph Schubert i Frölunda med 315 NHL-matcher på sitt CV
  • Robin Lindqvist - Frölunda, efter en lyckad, kort sejour i Timrå
  • Jonathan Carlsson - Tillbaka i Brynäs efter ett misslyckat NHL-äventyr
Sen har vi LHC's tjecker Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka som varit utlånade i väntan på att komma tillbaka till LHC har fått sparken av sin utlånade klubb Sparta Prag. Duon ska nu hitta någon ny klubb att träna med i väntan på att komma till Linköping den 18 Oktober.

Detta får duga för denna gång, är ju fem matcher idag Torsdag...så jag kanske kommer med ett litet tips under dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0