Streckstriden del 2. MoDo-Skellefteå

Det kommer säkert att hända att många av mina kommande inlägg kommer att ha rubriken "Streckstriden" precis som denna.
Satt och kollade matchen mellan MoDo och Skellefteå där jag hade ett kryss på min kupong...ett kryss jag skulle få in efter en fin insats av Skellefteå p
å bortaplan.
Matchen b
örjade något avvaktande där lagen "kännde" lite på varandra fram till MoDos första mål i andra perioden kan man nästan säga. Ett mål som kom utav finske backen Henri Laurila som fick in den från sin backposition bakom en annars för dagen grym Andreas Hadelöv som var skymd. Målet föll efter 30:34.
Efter MoDos 1-0-balja fick matchen liten fart...Skellefte
å lyckades kvittera innan periodvilan (38:06) genom Erik Forssell som styrde in pucken efter en skottpassning av Ivan Majesky.
F
ör att MoDo skulle fortsätta att ha allt i egna händer ang. sista slutspelsplatsen behövde man minst två poäng i denna match. Det visste Peter Forsberg som var ganska osynlig i matchen fram tills 53:22 då han tog saken i egna händer och lyckades att få in den i femte hålet fram till 2-1 på pass av för dagen comebackande Niklas Sundström. Precis som jag och säkerligen alla 7405 på läktarna i Fjällräven Center denna kväll trodde nu på en ny MoDo-seger. Det såg mycket ljust ut när Skellefteå-backen David Rundblad drar på sig en mycket onödig utvisning i egen zon strax efter Forsbergs 2-1-mål. Skellefteå klarade dock av boxplayet utan några större problem.
Men 2-2 skulle komma efter att David Rundblad f
ått pucken i backposition i offensiv zon, drog med sig pucken hela vägen bakom MoDos kasse där han iskallt serverar Christian Söderström som kan göra 2-2 omarkerad i slottet med en sekund kvar av matchen.
2-2 blev ocks
å slutresultatet i denna match som växte något efter MoDos 1-0-mål i andra perioden.
Po
ängtappet kan stå MoDo dyrt då Luleå högst troligt kommer att ha saken i egna händer igen efter matchen mot SSK som spelas senare idag.
M
åste också skriva en rad om Skellefteås arbetskapacitet, grymt imponerande! SAIK kan nå långt i slutspelet.
I övrigt blev Brynäs klara för slutspel denna kväll då man slog ett tamt HV hemma i Läkerol Arena med 3-0.