Grundseriens sista omgång

Ja då var vi där, grundseriens sista omgång i Elitserien 2009/10.
Streckstriden om slutspelet kunde ha avgjorts i den förra omgången som spelades i Torsdags, men icke. Streckstriden har nog aldrig varit hetare i Elitseriens historia eftersom det två kvarvarande lagen gör upp i sista omg
ången om sista slutspelsplatsen. Dessa två lag är som ni alla vet, Luleå och Timrå där Luleå har en liten fördel med hemmaplansfavör samt två poäng upp. Timrå måste med andra ord bryta statistiktrenden denna säsong i inbördes mot Luleå och vinna efter ordinarie speltid. Om inte? Ja då kniper Luleå sista platsen.
Vilket lag Lule
å eller Timrå får möta i kvartsfinal avgörs i Linköping mellan hemmalaget som tar emot HV-71 i kampen om seriesegern. För visst kommer ingen av dessa att vilja möta Frölunda i en kvartsfinal?! Linköping måste knipa en seger efter ordinarie matchtid om man ska kunna knipa förstaplatsen och en miljon kronor.
F
örövrigt måste jag avsluta med att jag tycker det är lite divigt av Peter Forsberg att inte ställa upp och spela kanske sin sista match i karriären för hemmapubliken. (Som kanske förvisso inte blir så stor?)
Men som sagt, det finns lite frågor man kan ställa sig innan kvällens bataljer är över:

  • Vilka fyra lag tar en topp fyra placering och får hemmaplansfördel i kvarten?
  • Luleå/Timrå. Vem kniper sista slutspelsplatsen och vem tar semester tillsammans med MoDo?
  • Vilket lag av HV och Linköping kniper första placeringen? (Gör LHC det får jag in mitt inför säsongen tips.
  • Mats Zuccarello Aasen - Personligen har Mats haft två kanon säsonger med MoDo som dock missat slutspelet i båda. Nu ikväll kan den lille norrmannen vinna poängligan.
Jag tippar kvällens bataljer:

Frölunda - Djurgården 2    
Linköping - HV71 X
Färjestad - Södertälje 1
Brynäs - Skellefteå 2
Modo - Rögle 2
Luleå - Timrå 1


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0