Grattis Kanada!

Precis som rubriken så börjar jag med orden GRATTIS TILL OS-GULDET I HOCKEY KANADA samtidigt som jag får se mig slagen i båda mina tips i finalen som bronsmatchen.
Vilken fantastisk OS-final vi fick se som gick
ända till sudden-death efter att USA kvitterat till 2-2 med 24 sekunder kvar av tredje perioden genom Zach Parise. Men namnet som sitter klistrat på allas tungor i Kanada just nu är Sid The Kid, Sidney Crosby som avgjorde finalen med sitt 3-2-mål i sudden efter en markeringsmiss av Brian Rafalski som inte hängde med i svängarna.

Det k
änns riktigt tråkigt i detta nu att OS är
över för denna gång med allt vad det innebär.
Varannat OS BORDE vara i Kanada pgr av hockeyn... hockeyn som
är så stor, så stor i Kanada lyfter OS:et inte bara en nivå utan två-tre nivåer.

Att Kanada vinner guld i hockeyn var ju p
å förhand väntat. USA ansågs vara en "darkhorse" när man gick in i turneringen och med facit i hand har man gjort ett kanon OS där man var minst värd en silvermedalj. Inte en förlust efter ordinarie tid säger ganska mycket om detta unga lag som USA ställde upp med...vilken framtid man har. Kanske blir OS-guld om fyra år?

Men att Finland tog bronset känns lite surt efter en tveksam insats rakt igenom...men kul för finska gubbarna som gjorde sitt sista OS och kanske sista matchen i landslagströjan. Hade hellre sätt Slovakien tatt hem bronsmedaljerna.
Turneringens floppar m
åste ju vara Tre Kronor och Ryssland, Ryssland kanske man inte kan dömma så hårt endå pgr av att man stötte på guldvinnaren Kanada redan i kvarten?

Men men, dags att l
ämna OS:et bakom sig nu även fast det känns lite tungt.
Nu v
äntar slutkampen om slutspelsplatserna och att undvika kvalserien i elithockeyn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0