Grattis AIK Hockey!

Tidigare under Söndagen satt jag och kollade kvalseriematchen mellan AIK-Växjö som spelade inför ett fullsatt Johanneshov.
AIK tog tag i taktpinnen direkt i matchen och visade att man ville fixa denna elitserieplats som alla AIK-anh
ängare länge drömt om.
Trots AIK's lilla
övertag i den första perioden stod det 0-0 tack vare Växjös duktige målvakt Viktor Fast.
Under den första delen i den andra perioden var spelet jämnare fram tills sista tio minutrarna då Växjö tog över taktpinnen med hjälp av två AIK-utvisningar i följd. Periodvilan räddade AIK...
14:22 in i den tredje perioden skulle Johanneshov explodera tillslut d
å nervösa AIK:are fick skrika ut sin glädje då nyförvärvet från Nynäshamn iform av Lucas Lawson frispelas och gör 1-0 bakom duktige Viktor Fast i Växjös kasse.
Växjö försökte och försökte att få till en kvitteringspuck men förgäves då AIK istället kunde säkra elitserieplatsen i tom kasse fram till 2-0 genom Daniel Bång som också blev slutresultat.
AIK vann rättvist tillslut efter blandannat 43-25 i skott.