Färjestad bjöd Detroit upp till dans

- Lebda (bilden) och Co vann i Karlstad.

I förrgår var jag på plats i Linköping och såg matchen mellan hemmalaget och gästande St Louis Blues. En match och arrangemang som var underkänd.
Idag kikade jag matchen mellan Färjestad och kanske världens bästa ishockeylag i Detroit Red Wings.
En match som var mycket mer underhållande och ett riktigt bra arrangermang av Färjestad i hemmahallen Löfbergs Lila Arena där det förövrigt sattes nytt publikrekord i form av 8398 betalande.
Matchen då? Ja...till skillnad från LHC ville Färjestad försöka rubba sina motståndare iallafall. Man började i ett rasande tempo och tryckte tillbaka Detroit i matchens första en och en halv minut.
Minns inte tiden men tror de var innan fem spelade minuter av matchen så hade Färjestad missat två kanonlägen genom att skjuta pucken över Detroit-målet. Det bästa läget hade Antti Pihlström som var helt ren i slottet. Chanser som man borde sätta om man vill vinna mot Detroit.
Efter en jämnt spelad första period hade Detroit ledningen med 3-0 efter tre säkra avslut mot Färjestads inlånade målvakt Andro Michel från Bofors eftersom man hade skador på sina ordinarie i Henrik Karlsson och Robin Rahm.
Restrerande delen av matchen höjde Detroit tempot efter en utskällning från GM Babcock under första pausen.
Slutresultatet skulle tillslut skrivas 6-2 till Detroit Red Wings efter en bra genomkörare till helgens matcher mot St Louis.
Blev imponerad av Färjestad som iallafall försökte. Vem vet hur det hade gått om man inte hade dragit på sig onödiga utvisningar och hade haft lite mer skärpa i avsluten? Ett extra plus till kedan med Per Åslund, Dragan Umicevic och Marcus Johansson.

Några avgörande faktorer denna kväll:
* Avsluten - Detroit hade skärpan vilket inte Färjestad hade.
* Power play - Färjestad tog en del utvisningar som Detroit utnyttjade.
* Målvakterna - Med två unga och orutinerade målvakter hade Detroit mycket vunnet.
Sen finns det ju naturligtvis flera faktorer eftersom det skiljer lite mellan Elitserien kontra NHL.

Nu ser jag fram emot matcherna på Fredag och Lördag med start kl 20:30 i Globen. Jag tror att lagen kommer att dela på en varsin seger. Laget som torskar på Fredag kommer att komma ut så pass revanschsuget på Lördag. Därför 1-1 i inbördes!

Matchfakta: Färjestad - Detroit 2-6 (0-3, 1-1, 1-2)