Tredje perioden: Detroit - St Louis 3-4 slut

Tredje perioden börjar precis som den andra sluta, det vill säga jämnt. Lagen böt chanser med varann. Det var också irriterat när blandannat Barret Jackman och Tomas Holmström ruffas med varandra. Det slutade med att Holmström blev utvisad efter att ha tagit ett stryptag på Jackman.
Ju mer perioden led desto tätare blev den. Lagen fick verkligen jobba för att hitta bra lägen vilket gynnade St Louis som hade en 4-3-ledning att gå på.
Med femton sekunder kvar av tredje valde Detroit att ta time out för att hitta på något under de sista sekunderna. Men det hjälpte inte.
Matchen skulle har varit död till Detroits fördel efter andra perioden. Men efter ett fint målvaktsspel lyckades St Louis vända matchen och hålla undan. 4-3 till St Louis, slut!