Period 2: Detroit - St Louis 3-4

I en förhoppning om att börja den andra perioden bra i St Louis-lägret blev det istället tvärtom när svenske Alexander Steen drog på sig en utvisning 2+2 för spel med hög klubba.
Detroits powerplay var återigen dåligt trots att man lyckades göra 3-1 av Ville Leino som avslutar fint i krysset efter en droppass av Daniel Cleary.
Men som sagt, Detroits powerplay är återigen dåligt vilket kan bero på dålig is som det ryktas om.
Efter 3-1-målet fortsatte Detroit att pressa tillbaka St Louis. Satt och väntade på att en St Louis time-out skulle komma.
Den uteblev eftersom Blues fick lite hjälp av Detroit att komma in i matchen igen efter att Johan Franzen tagit en utvisning i egen zon.
St Louis lyckades att utnyttja powerplayet efter en fin mottagning av Paul Kariya på backplats efter en halvdan pass av Andy McDonald, 3-2 och match igen. Kul!
St Louis skulle också kvittera till 3-3 efter ett hårt arbete av Jay McClement fram till målskytten B.J. Crombeen. Efter målet fick jag bekräftat att isen är dålig då en stor isbit i ena hörnet ploppade upp.
Men tillbaka itll matchen där St Louis vändning skulle bli ett faktum efter 17:36 när T.J Oshie utnyttjar Detroits dräll i mittzon och frispelar Paul Kariya som avslutar säkert och distinkt bakom Chris Osgood fram till en 4-3-ledning som även står sig perioden ut.
Ska bli intressant och se tredje perioden nu som börjar om en liten stund. Efter första perioden var det ett litet frågetecken hos St Louis nu är det mer åt andra hållet. 25-15 i skott till Detroit efter två spelade perioder. Matchen i övrigt håller mycket bättre klass än matcherna som spelade ifjol i Globen mellan Pittsburgh-Ottawa.