Period 1: Detroit - St Louis 2-1

NHL-premiär, underbart! Efter en liten smygstart på matchen mellan laget skapade tillslut Detroit det första bra läget efter 2:34 där Ville Leino var framme och sköt medans Kronwall snappade upp returen, men Chris Mason i Blues-kassen visade att han är vass och räddade båda avsluten.
6:13 in i matchen skapade Red Wings sitt andra farliga läge genom Todd Bertuzzi sin blev helt ren i slottet. Men Chris Mason visade återigen att han är en landslagsmålvakt. Efter en mjukstart i matchen tog Detroit tag i taktpinnen.
Men trots Detroits inledning blev det St Louis som skulle komma och göra det första målet genom Jay McClement efter 7:54 som blev framspelad framför Detroits kasse av Brad Winchester efter att han gjort ett kanonjobb bakom kassen. Men St Louis-ljublet skulle komma av sig snabbt.
Kris Draper trampade från offensiv blå rätt mot mål och får Chris Mason ur position så svenske Jonathan Ericsson kan raka in den till 1-1 i öppen kasse efter 10:42. Det skulle komma mer...
I numerärt överläge för St Louis snor Kirk Maltby pucken av Carlo Colaiacovo som drällde med en på offensiv blå. Maltby trampade hela vägen och kom fri med Mason där han hängden den i vänstra krysset fram till 2-1 efter 14 spelade minuter. Något rättvist.
Med tre minuter kvar av perioden drog både Barret Jackman tätt följt av Jay McClement i St Louis på sig utvisningar vilket betydde 5 mot 3 spel för Detroit och ett viktigt skede i matchen. St Louis klarade dock av detta och till pausvila med ett 2-1-underläge. I övrigt 16-7 i skott till Detroit efter första.
Nu ska jag göra mig redo för andra perioden!