En draft som lovar gott

Vilken NHL-draft i natt för svensk hockey. Hela sju svenskar blev valda i första rundan vilket betyder att rekordet från 1993 är slaget då sex svenskar blev draftade i första rundan.
Victor Hedmans hopp om att gå som nummer ett gick inte hem eftersom John Tavares gick först och blev vald av New York Islanders.
Men väl som nummer två blev Victor Hedman vald av Tampa Bay Lightning och han verkar inte vara missnöjd över beslutet eftersom han har uttalat sig att "Tampa är en bra klubb för honom"
Men en riktig skräll under denna draftkväll igår var Phoenix Coyotes beslut att drafta Leksandsbacken Oliver Ekman-Larsson redan i sjätte rundan. Bara att grattulera Oliver som blev tagen på sängen över Phoenix beslut.
I övrigt dominerades draften i vanlig ordning av spelare från Kanada då hela 17 av 30 spelare var Kanadensare som gick i första rundan.

Svenskar i förstarundan:

2) Victor Hedman - Tampa Bay Lightning
6) Oliver Ekman-Larsson - Phoenix Coyotes
10) Magnus Pääjärvi-Svensson - Edmonton Oilers
17) David Rundblad - St Louis Blues
20) Jacob Josefsson - New Jersey Devils
23) Tim Erixon - Calgary Flames
24) Marcus Johansson - Washington Capitals

...en draftrunda som ser bra ut för Sverige i framtiden.

Peter Nordström blir dalmas igen?

Leksands drömmar om att nå spel i Elitserien går vidare. Nu är Mr Färjestad himself, Peter Nordström nära kontrakt med klubben.
Peter som haft skadeproblem det senaste åren gjorde så sent som 2006/07 26+29 55 poäng på 51 spelade matcher.
Men jag tror att satsningen av Leksand i att få Peter till klubben kommer att bli ett nyss misslyckande som man haft de senaste säsongerna.
Visst kan han komma att glänsa mot lag i grundserien som Troja,Borås och Örebro men väl i en eventuell kvalserie tror jag en omotiverad Peter Nordström bara kostar Leksand onödiga pengar.
Nyförvärven laget har gjort är i mina ögon i överlag inte bra...Jamie Johnson kan däremot få ett plus.
Så nej Leksand...eran trupp blir bara sämre med åren vilket betyder inget elitseriespel till säsongen 2010/11.

Lubos Bartecko nobbar Skellefteå

Lubos Bartecko uttalade sig i förra veckan att det var fifty-fifty om det blir spel med Skellefteå i kommande säsong.
Han sa också att Skellefteå var det enda laget från Sverige som erbjudit kontrakt och att det har uppträtt oerhört proffsigt.
Men Skellefteå går miste om den slovakiske stjärnan som istället väljer spel med SC Bern i Schweiz där han tillsammans med J-P Vigier presenterades som klubbens sista nyförvärv till kommande säsong.
Har Bartecko gjort sitt i Elitserien nu? - Jag tror det...

Vilka blir Elitseriens bästa radarpar 2009/10?

Jag sitter här och funderar lite på vilka som kan komma att bli Elitseriens bästa Duo/Radarpar till kommande säsong?
I fjol hade vi t.ex: Omark/Harju, Abbott/Abbott,Anger/Bremberg och Kallio/Andersson...
Efter att ha funderat en stund så har jag kommit fram till denna lista hur Elitseriens bästa radarpar topp fem kan se ut 2009/10:



  1. Mårtensson/Hlavac - Linköpings HC (Hlavac mäktade med 48p ifjol och alla vet ju vad Mårtensson går för. Men det återstår att se om Lener särar på Hlinka/Hlavac.)
  2. Abbott/Abbott - Luleå Hockey (Presterade på topp match efter match i bottenlaget Rögle ifjol. Hade även bäst +/- statistik i spel fem mot fem. Nu ska man ersätta firma Omark/Harju i LHF.
  3. Ledin/Davidsson - HV-71 (Visst inget som säger än att dessa två hamnar i samma kedja. Men gör dom det kan det nog bli flipp.)
  4. Skrøder/Zucarello Aasen - MoDo Hockey (Norge-power! Skrøder gick från att vara medelmåtta till en av elitseriens bästa sen han kom till MoDo.)
  5. Corso/Sonnenberg - Timrå IK (Två hårt jobbande spelare från Kanada som kan komma att komplettera varann mycket bra. Medans Corso gör målen gör Sonnenberg skitgörat.)

Undra om det är inne att inte skaka hand längre?

-Crosby

Basketstjärnan Lebron James gjorde det tidigare och fick böta 200 000:-. Nu efter Stanley Cup-finalen gjorde Sidney Crosby samma sak mot en väntandes Nicklas Lidström. Vad jag pratar om? - Att inte vara proffisionell och skaka hand efter en matchserie inom sportens värld.
Nicklas Lidström(Redwings lagkapten) & Co stod uppradade efter final-torsken mot Pittsburgh och väntade på handskakning-a la tack för matchserien när Pittsburghs kapten Sidney Crosby valde att inte tacka.
Det hela har blivit en stor snackis i Nordamerika där Sidney har valt att inte uttala sig om händelsen. Den enda ursäkten som har kommit var från Pittsburghs vicepresident i media-staben som sa "- Ingen respekterar hockeyns traditioner mer än Sidney Crosby. Det var ett ungt lag som firade sin första Stanley Cup och några av killarna kanske kom lite sent till handskakningen."
Vi får vänta och se om Sidney får ett bötesbelopp i Lebron James klass eller inte...

Lubos Bartecko blickar mot Skellefteå - Förlänger Renbergs karriär?

Klubbar från Ryssland och Schweiz samt Skellefteå vill ha Lubos Bartecko i sitt lag till kommande säsong. Sportbladet skrev igår att Lubos uttrycker sig att det är 50/50 om det blir spel i Elitserien med Skellefteå eller inte.
Eftersom det då säkerligen finns ett antal klubbar som är på jakt efter Lubos namnteckning så måste Skellefteå med dom orden ha en bra chans.
Jag tror också tyvärr att det blir spel med Skellefteå eftersom Lubos också uttrycker sig att de har kommit med ett "riktigt bra erbjudande".
Vad kan då Lubos bidra med? Ja jag vet inte riktigt...vi vet ju alla vad han kan men i de två senaste säsongerna har han gått ned sig och det är lite det jag tror att han fortsätter att göra även nästa säsong.
Men blir det Skellefteå för Lubos kanske han förlänger Mikael Renbergs karriär med yttligare en säsong eftersom Renberg tidigare har uttryckt sig vilja spela med Lubos igen. Men det återstår självklart att se om Skellefteå vill "kasta bort" mer pengar på Renberg.

Guldjubel i Cloetta Center till våren?

-Guldjubel i Cloetta Center till våren 2010?

Läste just på sportsexpressen.se om Slavomir "Slava" Leners funderingar och LHC's mål till kommande säsong där han uttrycker sig att hans Linköping "siktar på en topp fyra plats". Visst wow en toppfyra placering det är ju bra men att man "siktar" på en toppfyra placering låter lite tveksamt i mina öron men det laget LHC har byggt till kommande säsong med spelare som Fredrik Norrena,Tony Mårtensson,Nicklas Hävelid och Magnus Johansson.
Vilket betyder att man värvat bäst i Elitserien hittills trots att Norrena,Hävelid och Johansson är gamla rävar idag.
Men som sagt...uttalandet...osäkert sagt av Lener som kanske är lite oroad och fortfarande fundersam efter fiaskot från den gångna säsongen där man som vanligt hade ett litet favoritskap på sig att vinna SM. Det kommer att vara större denna säsong och det tror jag Slavomir vet om.
LHC har mitt tips till SM-Guldet idag men jag har länge varit tveksam till Lener som coach och säger därför...UPP TILL BEVIS!


Välkommen till min nya blogg!

Välkommen till min nya hockeyblogg!
Jag heter Magnus och följer det mesta inom hockeyvärlden. Jag har haft en hockeyblogg tidigare på en annan sida som fortfarade finns kvar men jag kände att jag ville ha lite nytt så jag valde blogg.se istället! =)

RSS 2.0