Jag tippar kvällens omgång

Modo - HV71  X               
Brynäs - Timrå 1
Rögle - Färjestad 2
Södertälje - Djurgården X
Linköping - Luleå 1
Frölunda - Skellefteå 1

NHL hindrar AIK's drömspelare samtidigt som Leksand jublar.

Jag skrev tidigare att Georges Laraque kunde komma att presenterar vilken sekund som helst för AIK.
Men nu blir det inte så eftersom NHL stoppar övergången pgr av att Georges har en klausul i kontraktet som inte ger honom tillåtelse att spela i Europa.
AIK's sportchef Anders Gozzi är dock hoppfull att kunna få över Laraque där han säg
er till sportbladet att "Vi ska dra det här en vända till och se om vi kan nå en lösning."
Tungt f
ör AIK om man går miste om Laraque nu när alla parter är överens förutom NHL.

Leksand å sin sida har gjort klart med två starka namn till Kvalserien i hopp om att nå Elitserien igen.
Det r
ör sig om forwarden Jussi Pesonen som låg på en fjärdeplats i finska SM-liigas poängliga och Brynäs-bekantingen Antti Huulkonen som är back.
Ut
över dessa två har Leksand gjort klart med målvakten Tom Lawson och centern Tony Virta på kort tid. Kan Leksand nå Elitserien nu? - Jag tror det, på Rögles bekostnad.

Johan Davidsson avslutar sin karriär i HV-71

Eftersom jag inte kom in på bloggen igår av någon konstig anledning får jag ta och skriva lite nu istället.
Johan Davidssons framtid har varit oviss fram tills igår. Johans nuvarande kontrakt löpte ut med HV-71 i v
år samtidigt som han har visat intresse av att testa lyckan i KHL eller Schweiz.
Ist
ället fick det hela en vändning igår när Davidsson valde att skriva på ett nytt femårsavtal med HV-71. Kontraktet är historiskt i Elitserien eftersom det är värt 24 miljoner kronor, mest i Elitseriens historia. Grattis till HV-71 och rinkens riddare Johan Davidsson!

Presenteras Georges Laraque idag?

Georges Laraque sa i Måndags att han kan spela gratis i AIK. Något som tyder på att det borde bli spel i AIK-tröjan denna säsong för Georges som har 695 NHL-matcher på sitt CV. Dock är hans poängskörd på dessa 695 matcher inte lika imponerande, 153 poäng.
Georges
är som sagt mer en grovjobbare men nog kan det bli lite poäng om det blir spel med AIK i Allsvenskan. Under lockoutsäsongen 2004/05 gjorde Laraque tre matcher och fyra mål för Gnaget.
Men som sagt,
rykten säger att Laraque presenteras som AIK's nya spelare idag.
M
ånga snackar om att det är säsongens värvning inom svensk hockey om det stämmer...visst är det ett bra nyförvärv för en allsvensk klubb som jagar plats i Elitserien. Men hur bra låter jag tiden utvisa.

Senaste och lite Rögle

Det har gått en timme in på det nya dygnet så vi får skriva igår... Igår fullbordades omgång 43 i ishockeyns elitserie där vi hittade tre såkallade sexpoängsmatcher i form av: Timrå-Frölunda, Luleå-Brynäs samt Skellefteå mot Färjestad.
Jag satt och kollade lite p
å matchen i Skellefteå på tvn samtidigt som jag hade Luleå-Brynäs igång på radion via datorn.
Om jag ska b
örja skriva lite om matchen mellan SAIK-FBK där det handlade om för Skellefteå att bryta den jobbiga sviten man hade emot sig mot Färjestad. Inte ett enda gjort mål på hemmaplan mot Färjestad under de fem senaste matcherna lagen emellan i Skellefteå Kraft Arena.
F
ärjestad började matchen bäst och skulle ta ledningen med 1-0 efter 15:45 i spel 5/4 genom Severin Blindenbacher. Ett resultat som stod sig in till andra perioden när AIK tillslut skulle näta och bryta sviten genom Erik Forssell efter en stark forcering, pucken skulle bara in. Fyra minuter senare hade Skellefteå hunnit med att både göra 2-1 och 3-1. Efter det fick Färjestadscoachen Perra Johnsson nog och gjorde därför ett målvaktsbyte. Det skulle inte hjälpa eftersom Brad Moran fyra minuter senare kunde spika slutresultatet 4-1 till Skellefteå, rättvist. Vinsten betyder att AIK går om Karlstadslaget i tabellen och parkerar nu på en fjärdeplats.
Kv
ällens absolut viktigaste match spelades i Timrå där Frölunda stod för motståndet i kampen om slutspel.
Jag har endast sett highlights fr
ån matchen och kan därför inte skriva så mycket mer än att Magnus Pääjärvi-Svensson hade show eftersom han gjorde två baljor. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget vilket betyder nu att det endast skiljer tre pinnar mellan dessa två i tabellen.
I Lule
å ville Luleå ta revansch efter det snöpliga poängtappet i Södertälje senast. Och det började bra eftersom Niklas Olausson kunde näta i PP redan efter 2:43 efter att Brynäs-keepern Jacob Markström tappat pucken.
Matchen var som v
äntat jämn in till tredjerundan fram till 15:24 då Brynäs hade lyckats pricka in två mål på två minuter och 24 sekunder genom Jonathan Granström samt Eero Somervuori.
Skulle LHF tappa matchen i slutskedet igen? - Svar nej!
Roger&Roger i Lule
å-båset tog time out och pratade ut. Något man lyckades bra med eftersom Chris Abbott kunde reducera till 2-3 nästan omgående. Efter det drog Luleå på sig en utvisning och hoppet släkte nog för många. Men inte för Pär "Arla" Arlbrandt som lyckades kvittera till 3-3 efter en trilltrasslad situation framför Jacob Markström med 45 sekunder kvar att spela av ordinarie matchtid. Brynäs skulle endå lyckas att få med sig två pinnar eftersom man 33 sekunder in i sudden gör 5-4 genom Stephen Dixon.
Matchen i Lule
å dömdes av två huvudomare. Något som konstigt nog inte funkat så bra hittills i Elitserien. Matchen i Luleå var inget undantag... många tveksamma avblåsningar och utvisningar.
Det är synd...men jag säger det igen...svenska hockeydomare håller inte hög klass.


Jag skrev om Rögle igår...nu har det också börjat hända saker.
Forwarden Richard Demén-Willaume
krävde mer speltid men fick nej tack av RBK och väljer nu därför att tacka för sig. Nu vet jag inte om han går gratis eller som RBK ska ha köpt ut Richard från sitt kontrakt? Om han går gratis kanske RBK har en plan? En plan att köpa in någon ny spelare?!
Skulle inte f
örvåna mig om AIK,Leksand eller Mora plockar upp Richard Demén-Willaume. Då kanske Richard får visa Rögle i en eventuell kvalserie att han var värd mer speltid.


Finns det något ljus i mörkret Rögle BK?

Rögle Bandyklubb skulle nog stannat just där vid Bandyklubb.
För i elitseriehockeyn ser det riktigt mörkt ut för det annars klassiska laget. Ny torsk igår mot SSK med 2-1 i Lindab Arena i bottenfighten.
Men visst visste alla att det skulle gå tungt för laget när nyckelspelare som Kenny Jönsson, Chris och Cam Abbott lämnade laget till denna säsong.
Ifjol kickade man coachen och lyckades hänga kvar via kvalseriespel. Just Kvalserien känns oundviklig för Rögle denna säsong med men det är inte försent att försöka få ordning på skutan i hopp om att hänga kvar i ishockeyns finrum.
Börja med som man gjorde ifjol att kicka Gunnar Persson och ta in en ny tränartrojka i Kenta Johansson med backup av Jens Hellgren. Be Kenny Jönsson dra på sig skridskorna igen och spela resten av säsongen, det orkar han nog. För nog måste det göra ont i Kennys ögon och se sitt forna Rögle BK sjunka.

Har förövrigt inte bloggat på ett tag men ska nu försöka bättra mig! :-)

RSS 2.0